UV-C fénnyel helységcsírátlanító és színhőmérséklet vezérléssel eredményességet fokozó Speciális Sportvilágítási Rendszer

A GET Gyártó és Szolgáltató Kft. Támogatási Kérelmet nyújtott be az 2020-1.1.2-PIACI KFI kódszámú Pályázati Felhívásra, amely pozitív elbírálásban részesült.

A több mint 233 millió forint hazai támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés célja:
A kifejlesztendő Speciális Sportvilágítási rendszerrel olyan, az UV-C fénnyel történő helységcsírátlanító és színhőmérséklet vezérléssel eredményességet fokozó rendszer létrehozása, mely normál állapotban a megfelelő algoritmus futtatásával, olyan mesterségesen megvilágított környezetet képes létrehozni, amely a normál biológiai órának megfelelő ingert ad. Rendszeres használat esetén csökkentheti, korrigálhatja az alvászavarok okozta teljesítménycsökkenést és koncentráció kiesést a sportolóknál, amelyek ma egyébként is urbanizációs betegségnek számítanak. A mobil interface segítségével, amely IOS és Android rendszereken is alkalmazhatóvá válik, az előre definiált beállításokat különböző, a megvilágított pályán végzett sportokra is lehet optimalizálni.

A projekt elemei:

  1. Ipari Kutatás
  2. Kísérleti Fejlesztés

A projekt keretében várható fejlesztés eredményei:

A kifejlesztett Speciális Sport világítási rendszer aktív hullámhossz módosítással alkalmassá válik mesterséges körülmények között, a természetes biológiai ritmus megtartására, teljesítmény növelésre, időzonavátozás, alvászavar korrigálására. Ezen felül az üres helyiség programozott UVC fénnyel történő csírátlanítására is, ami csökkenti az esetleges fertőzéseknek, illetve járványok terjedésének az esélyét.

A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00150 azonosítószámú projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg.

További tájékoztatás:
Hegyközi György
e-mail: info@getgroup.co.hu