Sportinno

A technológiai fejlődést kihasználva a GET Kft. a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem munkatársaival új, multifunkciós sportinnovációs világítást fejlesztett ki, amely az Egyetemen már működik. A komplex rendszer egyrészt az UV-C fény használatával ad lehetőséget a pandémiás időszakokban a biztonságos beltéri sportolásra, másrészt a segítségével fokozható a sportteljesítmény, ezáltal javíthatóak a sporteredmények.
Ez egy fontos kutatás, mert sikere a magyar sportdiplomáciában is kihasználható lesz, hiszen segítségével a hazai létesítmények a versenytársakénál jobb körülményeket tudnak majd biztosítani mind az edzőtáborokra, mind a versenyekre. Lehetséges a napfényhez hasonló fénnyel történő megvilágítás, ami a hagyományos beltéri világításnál jobban aktivizálja a szervezetet. E mellett lehetséges az edzés végén a nyugtató jellegű fénnyel történő világítás is.

A sportinnovációs világítási rendszer a Light + Building 2022 kiállításon standunk egyik kiemelkedő termékeként szerepelt.